Van de Vesterålen naar de Lofoten
Blijf op de hoogte en volg Bert en Marijke
22 Juni 2016 | Noorwegen, Sandsletta
Woensdagmorgen werden we om zes uur al gewekt door flink getik van de regen op het camperdak. En het was net of we weer op een boot zaten zo schommelde de camper heen en weer door een stevige wind. We hadden in de planning om vandaag ruim veertig km te fietsen, over het eiland waar we nu waren. Maar de beheerder van die camperplek wist te vertellen dat er alleen maar "rain" was vandaag. Gelukkig viel dat achteraf best mee. Daarom maar besloten om met de camper naar Stokmarnes te gaan, hier is de Hurtigruten ooit ontstaan. Daarom hebben ze hier een museum neergezet, in 1994 geopend door Koningin Sonja van Noorwegen. Het schip de Finnmarken, gebouwd in 1956, hebben ze hier op de wal gesleept en doet tevens dienst als museum. Hoewel een beetje verwaarloost krijg je toch een mooi beeld hoe het vroeger aan boord van zo'n Hurtigruten schip was. Best interessant dit museum.
Toen maar met de camper het rondje over het eiland gemaakt en bij Melbu onze negende overtocht van deze vakantie gemaakt richting Fiskebol. Toen nog veertig kilometer naar Laukvik om daar op de oudste camping van de Lofoten te staan. Een drukke maar wel mooie camping. Ook de receptie ziet er prima uit met een hele luxe eetzaal en kantine waar ze internet hebben en waar we nu naar België - Zweden zitten te kijken. Morgen verder om de Lofoten nog meer te ontdekken, want hier is het ook weer goed vertoeven.
22 Juni 2016 - 21:38
Marina:
Wat bijzonder om zoveel potvissen en grienden te zien, echt super! Hier kijken we ook voetbal.
We hebben inmiddels het bad, de kranen voor de wastafel en toilet besteld. En heb allemaal kleurkaartjes voor muurverf meegenomen. Valt nog niet mee uit te kiezen, mening van moedertje is dan wel handig hahaha.
Xxxx -
22 Juni 2016 - 21:39
Suzanne:
Unieke ervaring om walvissen te spotten!
Ook wij kijken voetbal. Zou mooi zijn als Zweden wint. Groetjes en fijne avond.
22 Juni 2016 - 21:45
Catharina:
Geweldig om die grote vissen te zien, lijkt mij. Wat toch een super vakantie . Grappig dat jullie daar voetbal zitten te kijken, wij hier en mijn broer kijkt in Canada.
Fijne avond hoor! -
24 Juni 2016 - 12:46
Annita Middelkamp:
He luitjes,
Was vanmorgen op school in Kopstukken en vroeg Marina hoe het met jullie ging.
Ze vertelde, dat jullie, het wel leuk vinden als er gereageerd wordt.
Wat een onderneming en wat maken jullie veel mee.
Heb nog lang niet alles gelezen. Dat doe ik wel in de avonduren.
Een hele fijne reis verder en geniet.
Groetjes Annita en de andere Middelkampies