We zijn weer thuis
Blijf op de hoogte en volg Bert en Marijke
07 Juli 2016 | Nederland, Musselkanaal
Woensdagmorgen vertrokken we naar Kristiansand. Om half twee vertrok de boot en het inschepen kon vanaf half één. Tegen half twaalf stonden we al in de rij om in te checken. Het duurde even maar niet veel later konden we verder rijden om aan te sluiten in "lane 22". Niet veel later kwam de boot al aanvaren en dan gaat het snel. Terwijl nog lang niet alle auto's er af waren konden de campers en caravans al de boot oprijden. Die boot is net een parkeergarage, wat gaan er een groot aantal personenauto's op. Het voorste gedeelte is drie meter hoog en daar staan een twintigtal campers en wat caravans. We konden er dus ook weer als eerste af. Stipt half twee vertrek de Fjord cat. Het duurde maar even of de cat lag op snelheid. Met een snelheid van meer dan zestig km per uur stuift de cat over het water richting Hirthals in Denemarken. Achterop, uit de wind is het spectaculair om het water op te zien stuiven. Om kwart voor vier reden we al weer van de boot af. Suzanne jij had het laatst over het "gesnak" van mij over de camper, dan nu nog even het volgende. Wij waren de laatste camper die er af reed. Op de E39 richting Aalborg het gaspedaal even flink ingetrapt. Camper voor camper werd ingehaald en binnen tien kilometer hadden we ook de camper ingehaald die er als eerste was afgereden. Het klimmen ging perfect maar de snelheid zat er ook nog goed in. Het schoot lekker op over de snelwegen van Denemarken. Onze planning was om naar Rosenkranz in Duitsland te rijden, daar staat een oude kroeg pal naast de grens van Denemarken en je kunt daar lekker eten. Om half twee vertrokken uit Noorwegen om half negen al in de kroeg in Duitsland. Daarna doorgereden naar Dagebüll waar een camping is. Wat de gehele vakantie niet gebeurde, gebeurde hier wel. Het was hier zo nat op de camping dat we vast kwamen te zitten. Gelukkig kwamen we weer los en de camper op een verhard stuk neergezet. Donderdagmorgen om half tien vertrokken uit Dagebüll en de navigatie gaf nog 462 km aan naar huis. Bij Hamburg was het flink druk en op de A1 was nog een ongeluk geweest met als gevolg een file. Een paar minuten verloren maar tegen half vijf waren we weer thuis. Na vier kilometer vanmorgen passeerden we de 9000 km op de teller. Toen we thuis waren stond de teller op 9460 km. We hebben 23 bootovertochten gemaakt en zijn door 205 tunnels gereden. Het zit erop. We hebben genoten van een prachtige vakantie en van een machtig mooi land. We bedanken alle lezers van onze blog en natuurlijk ook bedankt voor alle reacties. Wij hebben ze met veel plezier gelezen en hopen dat jullie de verslagen met net zoveel plezier hebben gelezen. Blijf de blog nog een tijdje volgen want we gaan er nog een aantal foto's bij plaatsen vanaf het fototoestel. Iedereen die nog met vakantie gaat een hele mooie vakantie gewenst waar de reis ook heen mag gaan. Een tip: Noorwegen is een mooi land!!
De laatste keer de groeten van Bert en Marijke ten Hoff.