Het hoofddoel is bereikt
Blijf op de hoogte en volg Bert en Marijke
12 Juni 2016 | Noorwegen, Skarsvåg
Zondag 12 juni zou dan de dag worden dat we de Noordkaap zouden bereiken. Blijkbaar was er al een bepaalde spanning aanwezig omdat we beide al vroeg wakker waren. Om half acht opgestaan en eerst even weer wat lekkere broodjes in de oven. Het ging allemaal gemoedelijk en na weer schoon water getankt te hebben gingen we om half tien van start. Na een aantal kilometers even van de hoofdweg af om een aantal bijzondere rotsen te bekijken. De rotsen hebben de vormen van de Noorse trollen. Na dit bekeken te hebben gingen we weer verder. Opvallend was nog wel dat we een groot aantal schapen en lammeren tegenkwamen. Rendieren gaan meestal wel aan de kant maar vooral die lammeren worden gek van die camper en rennen constant voor de auto uit. Één van de lammeren presteerde het om het 300 meter vol te houden. Dom beest! Via de E69 gingen we naar boven. Af en toe door een tunnel en soms heel dicht langs de zee, alleen een betonnen rand van een half meter hoog zorgde voor de afscheiding, schoot het redelijk. De helft van de auto's die je tegenkomt is trouwens een camper. Na Honningsvag is het nog 30 km naar de Noordkaap. De weg gaat trouwens flink omhoog maar is voor onze camper geen probleem. Naar omhoog zijn er twee banen en in een paar honderd meter gingen we even drie campers voorbij. Als je dan met gemak zo'n grote Concorde van ruim 200.000 euro voorbij gaat voelt dat wel lekker