Een dagje weinig doen in Skittenelv - Reisverslag uit Skitnelv, Noorwegen van Bert en Marijke Hoff - WaarBenJij.nu Een dagje weinig doen in Skittenelv - Reisverslag uit Skitnelv, Noorwegen van Bert en Marijke Hoff - WaarBenJij.nu

Een dagje weinig doen in Skittenelv

Blijf op de hoogte en volg Bert en Marijke

16 Juni 2016 | Noorwegen, Skitnelv

Vandaag toch wel een speciale dag omdat het eigenlijk de verjaardag van Okko moest zijn. Precies zeven maanden geleden is het dat we het afschuwelijke bericht kregen van zijn heengaan. Dat we daarom vandaag weinig deden was eigenlijk puur toeval. Maar onze gedachten waren vaak bij hem vandaag. Toch nog gereden met de camper vandaag al was het maar 150 meter. We hebben een nog mooier plekje uitgezocht, nu vlak bij het water en wat dichter bij de kantine. Vanmorgen eerst het verslag van gisteren nog maar even gemaakt. Hebben ook negen foto's toegevoegd maar die zijn dus nog steeds niet te zien. Daarom straks een poging om ze bij dit verslag te doen. Alles in de camper weer schoongemaakt en aangevuld. Later in de middag de was gedaan en alles daarna in de droger. Vanmiddag de fietsen maar eens van de camper afgehaald. Van Bert Knol hadden we tip gekregen om naar Oldervik te gaan. Aan het einde van de weg kun je daar mooi wandelen. Vol goede moed gingen we dan ook van start, er stond een redelijke bries maar na een kilometer of acht begon het licht te regenen. De weg liep geleidelijk omhoog en op een bepaald moment liepen de zweet- en regendruppels ons van het gezicht. Na 12 km begon de afdaling maar de regen werd erger. Toen maar besloten om weer terug te gaan, naar beneden ging het ondanks de regen toch lekkerder. Als het dan toch regent dan maar wat lezen en alvast wat uitzoeken voor de komende dagen. Voor dinsdag de 21 juni de walvissafari in Andenes op de Vesteralen besproken. Na het eten in de kantine de eerste beelden van het EK bekeken. De Noorse verslaggever werd bijna gek bij de doelpunten van Noord-Ierland. Nu zitten we naar Duitsland tegen Polen te kijken, dit samen met vijf Duitsers en wij zijn de enigen die voor Polen zijn. Wel valt veelvuldig het woord "Scheisse". Nog even terugkomend op de bootovertocht van gisteren. Om wat van de omgeving te zien moest je naar boven, het dek op. Vanaf hier had je een mooi uitzicht maar je kon ook op het dak van de camper kijken. Het viel Marijke op dat het dak van de camper wit is in tegenstelling tot de lichtblauwe kleur van de rest van de camper. Dit had ze nog nooit gezien, maar ik kreeg wel de complimenten dat het mooi schoon was, heb er ook lang genoeg op geboend om het weer wit te krijgen! Inmiddels is het al weer een tijd droog maar wel wat frisjes, tien graden ongeveer. Als het morgenvroeg goed weer is dan gaan we op de fiets naar Tromsø, de kathedraal bekijken, met de kabelbaan naar boven om van het uitzicht over de stad te genieten en alvast het startnummer(3202) ophalen voor de halve marathon van zaterdag.
Tot ziens of horens maar weer, Bert en Marijke.

• 17 Juni 2016 - 20:58

Catharina:

Een paar dagen niet gelezen maar ga nu weer bij-lezen.
    Okko, een man die ik, als geen familie, nooit meer zal vergeten.

Verslag uit: Noorwegen, Skitnelv

Op weg naar de Noordkaap in Noorwegen

Maandagmorgen 30 mei vertrekken we met de camper via Duitsland naar Denemarken (Kopenhagen). Dan naar Zweden (Stockholm). Met de boot over naar Finland. Via Helsinki zo dicht mogelijk langs de Russische grens naar boven. Langs Kirkenes naar Grense Jakobselv. Dan richting het eilandje Vardo. Het oostelijke punt van Noorwegen. Daarna naar Hamningberg, Berlevag en Gamvik. Drie uithoeken in Finnmark. Daarna naar de eigenlijke bestemming: de Noordkaap (zo ongeveer 13 juni). De bedoeling is om de laatste 14 km op de fiets te doen. Vanaf de camping vertrekken om tegen middernacht op de Noordkaap te arriveren.
Dan via Hammerfest en Alta richting Tromso. Daar op 18 juni even een halve marathon lopen. Vertrek 22.30 uur en finish de andere dag zo tegen half een nachts.
Dan een weekje naar de Vesteralen en Lofoten. In Andenes doen we een walvissafari. In Moskenes op de boot naar Bodo. Dan via RV 17 nichting Trondheim. Daarna richting de Atlantische weg, eerst een tunnel door onder de Atlantische Oceaan en dan via een aantal bruggen naar Bud. De volgende dag bij goed weer proberen we dit stuk ook op de fiets te doen.
Dan nog Alesund, de Geirangerfjord en natuurlijk de Trollstigen. Dan komt Voss in beeld. Daar een dagtocht met de trein naar Flam. Dan met de boot naar naar Gudvangen en vandaar met de bus via Stalheim over een heel steile route (22%)terug naar Voss.
Vanaf Voss naar Bergen en dan terug naar het zuiden van Noorwegen. Als er nog tijd is willen we de Preikestolen nog eens weer bezoeken. Via Stavanger over weg 44 naar Lindesnes Fyr, het zuidelijkste punt van Noorwegen. Vanaf hier naar Larvik om vandaar met de boot naar Hirthals te gaan. Nog een nacht in Duitsland overnachten en op 7 juli terug naar huis.
Verwachting: ongeveer 25 bootovertochten, 250 tunnels, 11500 km.