De Noordkaap verlaten en op weg naar Hammerfest
Blijf op de hoogte en volg Bert en Marijke
13 Juni 2016 | Noorwegen, Hammerfest
Pas om half negen uit bed vanmorgen en opnieuw was het geweldig weer. Wat dat betreft hadden we echt mazzel. In Duitsland spraken we met een Belg die al drie keer op de Noordkaap was geweest en niets anders had gezien dan mist. We hebben nog weer nieuwe foto's gemaakt en het voordeel was dat het nu veel rustiger was zodat je alle tijd kon nemen om alles goed op de foto te krijgen. We kwamen aan de praat met een stel uit Rotterdam en die hadden in Inari(Finland) op dezelfde camping gestaan als wij. Op de weg daar naar toe lag er vijf cm sneeuw. Dat was toen wij Kirkenes waren en veel regen hadden. En wie zagen we opeens op een bankje zitten? Die twee Fransen die we al eerder waren tegen gekomen. Wat gegevens uitgewisseld en het blijkt dat ze Mathilde en Baptiste heten. Ze houden op Facebook alles bij en wij hebben hun onze link gegeven en beloofd dat we een foto zullen plaatsen. Om Fransen duidelijk te maken wat "aan raize noar Noordkaap" betekent viel niet mee. Toen nog even flink geshopt in de souvenirwinkel en een tweetal kaartjes verzonden. Om even voor twaalven de camper gestart en de Noordkaap verlaten. Onvergetelijk was het en we hebben er geweldig van genoten. In één woord: fantastisch!!
Toen op weg naar Honningsvag om even wat inkopen te doen. Een leuk plaatsje waar veel campers hetzelfde deden als wij. Toen via dezelfde weg weer terug en bij Olderfjord richting Hammerfest. Onderweg moesten we plotseling heel hard remmen om het leven van zes eenden te redden. Pa en ma eend dachten met hun vier jongen even rustig te kunnen oversteken. Door even stevig in de remmen te gaan spaarden we het leven van de familie eend. Hier de camping opgezocht en we staan op een leuke plaats aan een meertje. Het was nog zulks lekker weer dat we nog buiten konden zitten. Na het eten toch maar even de loopschoenen weer aangetrokken om wat kilometers te maken. Even twaalf kilometer door Hammerfest gerend en het is geen verkeerd plaatsje, veel bedrijvigheid in de haven, visvangsten maar ook veel offshore bedrijven. Toen we gezellig aan de koffie zaten kwam er zomaar ineens een rendier aanlopen. Zo vlak bij de camping en gewoon over straat sjouwt dat dier. Op de foto krijgen is moeilijk want zo gauw je te dichtbij komt lopen ze weg. Van auto's trekken ze zich echter niks aan. Op deze camping in Hammerfest kwamen we ook de familie Oosterhuis uit de Achterhoek weer tegen in hun Pössl. Het is een kleine maar knusse camping waar om elf uur de zon nog steeds naar binnen schijnt. Oh ja vandaag al de 5000 km grens gepasseerd en maar liefst door acht tunnels gekomen.
14 Juni 2016 - 06:42
Suzanne:
Wat een mooie foto van jullie 2 bij de globe!
Prachtige blauwe lucht en wat een km's! -
14 Juni 2016 - 10:17
Catharina:
Wat een prachtige foto's. Zo leuk dat je dan dezelfde mensen , met dezelfde interesse, weer tegenkomt.
Ook zo geboft met het mooie weer he?
En wat Susanne zegt......wat een kilometers. Mooi hoor, zo'n belevenis. -
14 Juni 2016 - 20:20
Liesbeth:
Hey broer en schoonzus. Wat een reis, wat een km's. Indrukwekkend. Jullie vervolgen jullie reis, ik blijf jullie volgen. Vandaag ook nog contact gehad met de andere broer. Groetjes. -
16 Juni 2016 - 10:45
Hilda:
leuk, al die verslagen. Nog heel veel plezier